Slide background
Slide background
Slide background

Slide background

The Orange 2013
Grenache Blanc

Ова бело вино е добиено од селектирани гроздови, 95% Grenache Blanc (Белан) и 5% Pinot Grigio, и се одликува со нежнa килибарнo портокалово боја. Аромата е комплексна и богата со ноти на препечен леб и бразилски орев, испреплетени со тонови на мед и тропско овошје. Куриозитет за ова вино претставува древниот начин на производство на вино, со 6-месечна мацерација на покожицата и негово 20-месечно созревање во дабови буриња. Виното има полн и силен вкус на тофи слатки, хармоничност, меки танини и долг послевкус што му овозможува капацитет за неколкугодишно созревање во шише.

Ова моќно вино се препорачува да се консумира како аперитив, разладено на температура од 12-15°С, во комбинација со одбрани сирења или зачинета мароканска и азиска кујна.

 

Алкохол: 13.5% Vol.

Полнето: Февруари 2017