Slide background
Slide background
Slide background

Slide background

ROSÉ SEXY 2015
Premium Dry Rose Wine

Ова розe вино е направено со купажа од повеќе сорти на грозје, и тоа 48% Sangiovese, 20% Motepulciano, 12% Arinarnoa и 20% Cabernet Sauvignon. Во создавањето на ова вино се применува “saignée” методот koj овозможува неколкучасовен контакт на ширата со покожицата од зрното, со што се добива маркантна светла розе боја. Виното има впечатлив мирис на црвено шумско овошје, со доминантни ароми на малина и јагода надополнети со дискретни ноти на слатка цреша. Вкусот е среднополн, овошен, со изразена свежина и хармоничност.

Уживајте во ова розe како аперитив или во комбинација со салата од свежо овошје, разладено на температура 8-10°C.

 

Алкохол: 12% Vol.

Полнето: Maj 2016

Претходни берби:

Premium Rose Sexy 2014

Premium Rose Sexy 2013

Premium Rose Sexy 2012

Premium Rose Sexy 2011

Premium Rose Sexy 2010 (0,75 L & 0,25 L)

Premium Rose Sexy 2009

Premium Rose Sexy 2007