Slide background
Slide background
Slide background

Slide background
   
Slide background

SPARK 2010 BRUT
Traditional Method

Пенливо бело вино добиено 100% од сортата Chardonnay, од сопствените насади на винаријата Камник. Виното се одликува со нежна сламеста боја и комплексност која се открива во раскошот на нежните меурчиња. Овој брут e добиен со традиционален метод на четиригодишно созревање во шише, со што се создава моќно и созреано буке со путерна арома и впечатливи овошно-зачински ноти. Елегантниот и кремаст вкус, со бисквитни тонови, совршено е избалансиран со овошни ноти и минерални поттонови надополнети со цитрусна свежина, со што се овозможува долготраен послевкус.

Уживајте во ова пенливо вино како аперитив, или во комбинација со свежо овошје.

Препорачана температура на послужување: 6-9°C.

 

Алкохол: 12,0 % by Vol.

Дегоржирано: Aвгуст 2014

Slide background

Spark Rosé 2014
Brut Sparkling Wine
Traditional Method

Розе пениво вино добиено со фузија на внимателно одбрани гроздови од врвните сорти на грозје: Pinot Noir (15%), Montepulciano (20%) и Sangiovese (65%). Виното се одликува со нежна и префинета бледoрозеникава боја, како и со деликатност која се открива во сјајот на нежните меурчиња. Овој брут e добиен со традиционален метод на двегодишно созревање на виното на фин талог во шише (en tirage), со што се создава моќно и созреано буке кое пленува со впечатливи овошни ароми на свежа малина и јагода, надополнети со зачински ноти на печен лешник. Елегантниот и полн вкус совршено е избалансиран со овошни тонови, минерални поттонови и цитрусна свежина која овозможува долготраен послевкус.

Уживајте во ова пенливо вино како аперитив, или во комбинација со свежо овошје или избрани сирења.

Препорачана температура на послужување: 6-9°C

 

Алкохол: 11,5 % by Vol.

Дегоржирање: Aвгуст 2016